onsdag 6. februar 2013

5 mnd kontroll

Hei hei!

I natt hadde vi enda en litt hard natt, med en liten syk Minato. Han hadde ikke noe feber i natt, men han var ikke seg selv. Først så sovnet han fint i halv 12 tiden, så vi la han opp i sengen sin, og etter en halv time så våknet han igjen. Han var kjempe trøtt, men klarte ikke finne roen skikkelig. Han tok seg veldig på ørene, så jeg mistenkte først ørebetennelse, men det gav han seg med idag. Det ble litt lite søvn, og det endte med at Kim måtte sove med han inntil seg. Jeg er ikke så veldig fan av at han skal ligge i vår seng, for det skar vi oss på med Madelen. Hun har enda perioder der hun får sove med oss, og det er et styr med avvenning.


Vi var på en litt sen 5 mnd kontroll med Minato i dag også. Vi har ikke vært siden han var 3 mnd, pga. sykemelding hos helsesøster. Egentlig skulle han ha en sprøyte også idag, men det måtte vi vente med til han var 100% frisk. Men det er like greit, det hadde ikke vært så greit om han skulle fått feber og bivirkinger av sprøyten rett etter at han har vært syk.

Men vi fikk målt, vegd og snakket litt. Han var blitt stor gutt nå, og veide hele 7890 g (noe som er mye mer enn storesøster som var 7,5 kg når hun var et år). Han var 64,5 cm og 43 cm rundt hodet. Tenk at nå har hodet akkuratt 10 cm større enn hva det var når han ble født. Denne gutten har det visst veldig travelt med å bli stor og sterk.

Ellers så sa helsesøsteren at han var en veldig aktiv og våken liten gutt. Hun var ikke bekymret for at han ikke snur seg så mye enda, for dette var veldig individuelt. Han griper veldig bra etter leker, og er begynt å strekke ut hendene når vi skal ta han opp. Men vi var begge enige om at han sikkert ikke kom til å gå rundt bordene og klatre oppi sofaen når han var syv måneder, for det gjorde Madelen. De er veldig ulike, selv om jeg også kan se de er søsken.


Hvor store var deres når de var på 5-6 mnd kontroll?

7 kommentarer:

  1. Hehe, gutten min var 9040 og 70 cm lang på 5 mnd kontrollen ;) Så, han er stor han. Ikke tykk eller noe, men lang og en skikkelig goklomp :) Du har foresten en nydelig sønn :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Oj, han var jammen stor. Bra de vokser og da :)
      Tusen takk :)

      Slett
  2. Så stor han har blitt :D De har visst veldig hastverk med å vokse disse små! Lucas var 6620gram og 63,4cm på 5 månederskontrollen, og nå sist på 6 mnd kontrollen var han 7120 gram og 65 cm:) Så nå er han akkurat 20 cm lenger enn han var når han ble født :D

    SvarSlett
    Svar
    1. Lucas har blitt stor han også da, med tanke på hvor liten han var når han ble født :)

      Slett
  3. husker ikke hvor stor snuppeline var da hun var så lita,det virker som en evighet siden :-p enda hun er bare 14 mnd ;) tiden går så alt for fort!! her er vi også for snille med å la snuppeline få sove i vår seng hvis hun våkner opp på natten pga vår egen nattesøvn :-p

    SvarSlett
    Svar
    1. Jeg husker heller ikke hvor stor Madelen var nett på den alderen, skulle visst ha skrevet mer ned :P
      Det er alt for lett å gjøre det med søvnen på letteste måten. Denne gangen var jeg fast bestemt på at han skulle ligge i sin egen seng fra starten av. Madelen sov med oss i perioder veldig lenge.

      Slett
  4. Uff, ikke godt med syke barn. Og så stor han har blitt, tiden flyr jo bare avgårde. Philip skal ta 5mnd vaksine imorgen, kjenner jeg gruer meg siden de små reagerer så dårlig på den. Husker du hvordan Madelen reagerte på 5mnd vaksinen?

    SvarSlett

Tusen takk for søte spor <3