torsdag 21. mars 2013

Minato 7 mnd

Hei hei!
 
Nå i dag er Minato 7 mnd gammel. Jeg klarer ikke helt å forstå at den lille babyen min er blitt så stor, og om ikke så lenge så er han ikke baby lenger. Jeg syns det er ganske trist det det går så fort, for nå skal vi ikke ha flere. Jeg hadde tenkt at denne siste permisjonen skulle nytes så mye som mulig, men tiden flyr jo likevel.
 
For to dager siden var Minato hos helsesøsteren. Hun hadde bare positive ting å si, og det er jo bra. Ingen kan si noe på at han ikke får i seg nok mat eller vokser nok. Han veide 8,6 kg og var 67,5 cm lang. Jeg klarer ikke helt å skjønne at det kan være så stor forskjell på barn, for han er jo allerede over en kilo mer enn hva Madelen var når hun var 5 mnd eldre.
 
Gjennomsnittsvekt for jenter er 7,9 kg. Og for gutter er det 8,4 kg. Jentene er 68 cm lange, og guttene 70 cm. Minato ligger da litt over på vekt, og litt under på lengde. Man ser det godt på den lille bollen vår.
Normalverdiene for gutter ligger på 7,0 kg - 10,3 kg. Og lengde på 65 cm - 75 cm. Så Minato ligger godt innenfor normalen, så det er ingenting i veien med den gutten.
 
 
 
De fleste barn på 7 mnd kan:
- Sitter uten støtte - Kan
- Griper i en bueformet bevegelse - Kan
- Babler - Kan
 
Halvparten av barna på 7 mnd kan:
- Kombinerer lyder - Usikker
- Begynner å krabbe - Ikke enda. Han prøvde seg på krabbestilling i går, men kom ikke noe lenger enn det.
 
Noen på barn på 7 mnd kan:
- Står med støtte - Han kan dette, men han er ikke helt stødig enda.
- Vinker hadet - Kan ikke
- Slår ting sammen - Han gjør dette av og til, men vet ikke om det er bevisst.
 
 
Ferdighet 
 Gjennomsnitt
 Variasjon 
 Sitter alene
 7 mnd
 5-9 mnd
 Krabber
 7 mnd
 5-11 mnd
 Reiser seg opp
 9 mnd
 6-12 mnd
 Står alene
 11 mnd
 9-16 mnd
 Går alene
 12 mnd
 12-23 mnd
 Pinsettgrep
 10-11 mnd
 9-12 mnd
 
Nå om dagen er det masse ny utvikling på gang hver eneste dag. Han har jo vært ganske sein med det meste, men i det siste har alt forandret seg. Han kommer seg ikke på frem enda, men han klarer å komme litt bakover. For det meste går det i ring, og det ser ikke ut som han har noe problemer med. Han er også blitt veldig flink til å sitte, og trenger ikke noen rundt lenger. Vi legger han som oftest på magen, og det er han veldig fornøyd med om dagen. Når han er lei så pleier han sitte på gulvet å leke med Madelen, de leker så fint sammen. Når det gjelder mat så er han blitt kjempe flink. Han spiser mye mer enn hva Madelen gjør, enda hun er flere år eldre. Men melk vil han ikke ha lenger, vi får nesten ikke i han noe.
 
Mat dagen:
ca. 07.00 - en halv flaske melk
9.00 - en stor skål med grøt (banan og bringebær smak)
12.00 - litt melk
13.30 - et middagsglass
16.00 - ca. litt over et halvt middagsglass
20.00 - god natt grøt
20.30 - melk i sengen
 
Denne gutten her er absolutt ikke glad i frukt. Det eneste vi får i han av frukt er litt nestle jus til hvert måltid. Vi har prøvd alle barneglassene med frukt og det meste av fersk frukt. Han brekker seg av smaken av frukt. I dag fikk han litt vannmelon, og man skulle tro han aldri hadde smakt noe verre. Jeg trodde alle likte frukt, for det er jo mange frukter som har en søt smak også. Andre som har barn som ikke vil smake frukt?
 
 
Hvordan var deres barn når de var 7 mnd?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for søte spor <3